“Дан пешачења”

У Пожаревцу је данас испред Еколошког дома на Чачалици организована планинарска акција “Дан пешачења” у сарадњи са Планинарским савезом Србије и Министарством омладине и спорта, а ове године је постала део програма Европске недеље спорта чији је члан град Пожаревац већ другу годину.

Ове године испред Еколошког дома на Чачалици окупило се од најмлађих који су дошли са својим родитељима и васпитачима до оних најстаријих који годинама не пропуштају ову највећу планинарску акцију.

Пожаревљани су ове године пешачили на три 3 стазе, а најкраћа је дужине 2,7км којом су пешачили најмлађи са својим родитељима, васпитачима и учитељима. Црвени крст Пожаревац са својим обученим волонтерима из прве помоћи бринули о безбедности учесника.

У Кампу Црвеног крста Пожаревац на Тулби организован је јавни час на коме су лиценцирани предавачи и обучене екипе Црвеног крста Пожаревац пренели основна знања и вештине из Прве помоћи ученицима основних школа.

Свако од нас може бити у прилици да треба прву помоћ. У исто време свако од нас може да научи да пружи прву помоћ. Прва помоћ спасава живота, али је такође гест хуманости, алтруизма и развијеног осећаја за потребе других људи. Што већи број грађана зна да пружи прву помоћ, тиме је наше животно окружење безбедније.

Годишње више од 14 милиона људи широм света научи како да пружи прву помоћ у оквиру организације Црвеног крста.

Similar Posts