Светски дан Прве помоћи 2023.

У суботу, 9. септембра, одржан је седми по реду костолачки полумаратон „Трка легионара“. Као и сваке године, окупио се велики број такмичара и љубитеља трчања.

“Организатори су Град Пожаревац, Градска општина Костолац, Центар за културу „Костолац“, Маратон тим Пожаревац, Спортски савез Града Пожаревца у сарадњи са „Виминациум Адвентуре“ и „Виминациум римски град и легијски логор“.

Црвени крст Пожаревац је са својим обученим волонтерима из прве помоћи бринули о безбедности учесника. Такође, тог дана је обележен Светски дан Прве помоћи под слоганом “Прва помоћ у дигиталном свету “.

Организован је јавни час на коме су лиценцирани предавачи и обучене екипе Црвеног крста Пожаревац пренели основна знања и вештине из Прве помоћи учесницима овог догађаја.

Свако од нас може бити у прилици да треба прву помоћ. У исто време свако од нас може да научи да пружи прву помоћ. Прва помоћ спасава живота, али је такође гест хуманости, алтруизма и развијеног осећаја за потребе других људи. Што већи број грађана зна да пружи прву помоћ, тиме је наше животно окружење безбедније.

Годишње више од 14 милиона људи широм света научи како да пружи прву помоћ у оквиру организације Црвеног крста.

Similar Posts