Светски дан срца – 29.9.2023.

Поводом Светског дана срца али и 1. октобра – Међународног дана старијих особа у сарадњи са Заводом за јавно здравље, Патронажном службом Дома здравља и Апотерском установом Пожаревац у Дому Црвеног крста Пожаревац организована је „Акција за здравље“ у којој су сви заинтересовани грађани имали могућност да провере своје здравље.

Кроз акцију је извршено мерење крвног притиска и нивоа шећера у крви, ниво холестерола и на основу резултата грађани су добили савете како да побољшају своје здравствено стање. У данашњој акцији обављено је 45 прегледа.

Светски дан срца је прилика да сви размисле како да најбоље допринесу развоју човечанства, очувању природе и свог менталног здравља. Када размишљамо срцем, емотивнији смо и саосећајнији. Због тога помажемо другима, хуманији смо и храбрије доносимо одлуке. Свим срцем укључује употребу речи „свим” и пребацује фокус са акција на кориснике акција, омогућавајући ширу примену кампање. Желимо да поруке Светског дана срца стигну до што већег броја људи у циљу постизања бољег кардиоваскуларног здравља.

Similar Posts